Veilig thuis met Telelockcare

Bewoner & Familie
Veilige toegang voor woningen in de zorg volgens het nieuwe keurmerk
Zo lang mogelijk zelfstandig en veilig thuis blijven wonen zelfs als u in geval van nood de voordeur niet kunt openen.
Met Telelock kunnen familie, buren, thuiszorgmedewerkers en andere zorgverleners op een snelle, gemakkelijke en veilige manier naar binnen. U hoeft nooit meer uw fysieke sleutel af te geven om in een sleutelkluis bij uw voordeur op te bergen waardoor er onveilige situaties zouden kunnen ontstaan en alleen met Telelock bepaald u zelf wie er toegang tot uw woning heeft. 

Telelock motorcilinder

Onze motorcilinders zijn uniek in veiligheid, gebruiksgemak en functionaliteit. Afgelopen jaren heeft Telelock op diverse locaties zijn Telelock motoren getest en aangepast waardoor een volledige en veilige oplossing toegepast kan worden voor toegangsverlening. Een voorbeeld is dat de Telelock motorcilinder voorzien van een Winkhaus cilinder heeft aangetoond inbraakwerend te zijn en zonder problemen 200.000 open- of sluitbewegingen te kunnen doorstaan. Daarmee heeft de Telelock motorcilinder SKG***® gekregen en voldoet hij aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen® in de zwaarste klasse.

Andere voorbeelden zijn o.a. diverse aanpassingen voor het gebruiksgemak zowel bij bewoners als zorgprofessionals. 

Telelock oplegslot

en kettingdeuropener

In Nederland worden op ongeveer 1,2 miljoen voordeuren een oplegslot toegepast. De meest bestaande oplegsloten zijn van voor de wijziging van het bouwbesluit in 1999. Daarom voldoet een oplegslot wat gemonteerd wordt op een voordeur in de meeste gevallen aan de gestelde eisen. Specifiek voor deze deuren heeft Telelock een oplegslot en ketting deuropener ontwikkeld die met dezelfde functionaliteiten gebruikt kan worden. Het bestaande oplegslot wordt vervangen door een Telelock oplegslot of kettingdeuropener waarbij gebruik gemaakt wordt van de bestaande gaten in de deur. Het oplegslot is zelfvergrendelend en leverbaar met vaste cilinder of staartcilinder. De ketting deuropener is specifiek ontwikkeld voor bestaande centrale toegangsdeuren van portieken/ bovenwoningen.

Afstandsbediening

Optioneel kunt u een afstandsbediening gebruiken om op afstand de deur te openen of te sluiten. Onze afstandsbedieningen hebben drie vrij programmeerbare knoppen en is net zo veilig als een digitale sleutel. U kunt deze knoppen toewijzen in uw gebruikersportaal en indien de afstandsbediening kwijt is of erger gestolen is verwijderd u deze in het gebruikersportaal net zoals het intrekken van een digitale sleutel. 

Eigenschappen: beveiligde communicatie 868 mhz 

Functies knoppen:

  • geen

  • openen

  • sluiten

  • nachtslot AAN

  • privacy AAN

  • privacy UIT

Fysieke sleutels

Standaard ontvangt u bij de motorilinder 3 fysieke sleutels met een certificaat. Alleen op vertoon van het certificaat kunt u extra fysieke sleutels nabestellen. Ook voor fysieke sleutels gebruiken we de hoogste veiligheid zodat er geen sleutels in omloop zijn waar u niets van af weet. In de ontvangen map is een beschrijving hoe u extra fysieke sleutels kunt bijbestellen. Ook is het mogelijk om gelijk bij de opdracht van het slot extra fysieke sleutels bij te bestellen.

Uw eigen digitale sleutels

Bij het leveren en monteren van het slot ontvangt u een map. In deze map zit de handleiding en gegevens betreffende het reeds aangemeld slot. Standaard is er al één digitale sleutel verstuurd naar de zorgorganisatie.
U heeft de mogelijkheid om zelf uw inloggegevens te veranderen zodat anderen niet bij uw gegevens kunnen. In uw eigen webportal onder www.mijntelelock.nl kunt u zelf digitale sleutels uitgeven aan uzelf en anderen. Deze digitale sleutels zijn uniek en kunnen niet gekopieerd worden. Indien een digitale sleutel ingenomen wordt vervalt de digitale sleutel en bij opnieuw uitgeven genereerd het systeem een nieuwe digitale sleutel (code).

De app Toegang met de digitale sleutel is geschikt voor smartphones onder Android en IOS (Apple).