Keurmerk "Toegang tot Zorgwoningen"


Een deel van de processen voor toegang inzichtelijk gemaakt door het CCV eigenaar van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Goed om te zien dat je alleen met een product er nog niet bent. Dit is een belangrijk onderdeel van de volgende stap:

Volgende stap is het keurmerk "Toegang tot Zorgwoningen"

Veilig thuis wonen dankzij WDTM-QAEH keurmerk Toegang tot Zorgwoningen. In de uitzending van Kassa (VARA) is zaterdag aandacht besteed aan de onveiligheid van bepaalde, veelgebruikte kluisjes. In 2016 werd bij ruim 800 huishoudens met sleutelkluisje ingebroken nadat het kluisje, met daarin de huissleutel, was opengebroken. WDTM, branche-/netwerkorganisatie voor woonzorgtechnologie, pleit ervoor dat per direct wordt gestopt met het verstrekken van ondeugdelijke sleutelkluisjes en start met de ontwikkeling van een keurmerk voor toegangsbeheer tot zorgwoningen. Stap in de goede richting. Volgens Kassa hangen er nog zo’n 150.000 onveilige sleutelkluisjes aan de gevels in Nederland. Onveilige kluisjes zijn goedkoper dan de betrouwbare varianten. Volgens WDTM mag het ontbreken van financiële middelen geen argument zijn om de kluisjes te blijven verstrekken. Het verstrekken van betrouwbare en veilige kluisjes is een stap in de goede richting, maar daar mag het zich aldus WDTM niet toe beperken. Ook Hulpverleners moeten bijvoorbeeld snel toegang tot de woning kunnen hebben wanneer een de cliënt via personenalarmering een alarm heeft gegeven. Dit kan alleen wanneer er een goede samenwerking is van alle partijen in de keten. Ketenkeurmerk: Om te borgen dat ketensamenwerking rondom de toegang tot zorgwoningen aan de juiste kwaliteitseisen voldoet, start WDTM in samenwerking met stichting QAEH (Quality Assurance E-health) met het ontwikkelen van het WDTM-QAEH Ketenkeurmerk Toegang tot Zorgwoningen. Dit keurmerk zal de kwaliteit van de processen en communicatie tussen de verschillende betrokken stakeholders toetsen ten einde de veiligheid van de cliënt te garanderen. Voor de ontwikkeling van het keurmerk is subsidie verleend vanuit het Ministerie van Veiligheid en Justitie.


Recente berichten
Archief
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Basic Square

Advies nodig ?

Neem contact met ons op

085 4017932